Сортиране:
Покажи:

Филтър

  • Производители
    0
    0
  • Цена
    лв. - лв.

Бойлери и отоплителни тела за баня


Филтър
Сортиране:
Покажи:

1 - 24 от 151 продукта (7 страници)

Бойлери и отоплителни тела за баня

Бойлер – това е един от съвременните уреди без който не можем в нашето ежедневие. Най-просто казано това е  скачен с водопровода специален цилиндричен съд, в който се загрява вода за домакински нужди чрез електричество, газ, дърва. Изборът на бойлер не е особено лесен когато на пазара вече има огромен избор, не само от различни модели и размери,  но и от много различни технологии за затопляне на водата. Ето някои от основните видове бойлери:

·         Вертикалният бойлер е може би най-разпространеният многолитражен бойлер в България. Той е предпочитан най-вече заради добрата си цена и заради това, че е подходящ за употреба от цялото домакинство. Той има доста елементарен принцип на действие, като най-общо казано това е съд под налягане с нагревател, като повече за неговия начин на работа може да видите тук. 

·         Хоризонтален бойлер - разликата между хоризонталния и вертикалния бойлер е начина на монтиране. Принципът на работа остава един и същ. При хоризонталния бойлер основното предимство е това, че е подходящ за монтиране в малки пространства, като по този начин не Ви лишава от площ в банята.

·         Бойлер за под или над мивка - малолитражни бойлери които са с капацитет максимум до 30л.  Те затоплят водата по-бързо и са идеално решение за кухня, която е далече от основния бойлер. Защото в противен случай ще има голяма загуба на топлина поради дългия тръбен път.  

·         Проточен бойлер – при него технологията на работа на уреда е по-различна от горните три. Той е много по-мощен и загрява водата докато тя преминава през него. Подходящи са предимно за затопляне на вода в кухненска мивка. Ако е необходим за къпане клиентът трябва да се ориентира към мощност поне 18-20kW, което изисква и трифазно захранване.

·         Бойлер със серпентина - те се водят комбинирани бойлери, защото освен на ток могат да работят и с други различни източници на енергия. Принципът на заграване на водата обаче остава същия като на стандартния бойлер.

·         Термопомпен бойлер - за разлика от обикновените бойлери, термопомпените използват доста по-различен принцип на работа. Вместо директно да генерират чрез нагревател топлината, те използват електроенергията, за да пренасят топлина от едно към друго място. С други думи, за да подгреят водата, термопомпените бойлери затоплят течността, извличайки топлината от въздуха и съответно охлаждат помещението, в което са монтирани. 

 Това са основните видове бойлери, които може да намерите в търговската мрежа. В момента бойлерите освен по функционалност се избират и по визия, за да отговарят на модерните интериори.