Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Мебели за баня


Филтър
Сортиране:
Покажи:
-15%
Промо
-15%
Промо
264.00лв. 224.40лв./бр.
-15%
Промо

1 - 24 от 194 продукта (9 страници)

Мебели за баня

Обзавеждане за баня от Екостил Керамик

Как изглежда обзавеждането за банята на мечтите Ви? Може би си я представяте като „оазис”, в които можете да релаксирате след стресиращия ден? Или предпочитате уютно място, което съчетава добрия вкус с функционални мебели.

Няма значение дали искате да направите козметичен ремонт и да откриете по-удобни шкафове или цялостна реконструкция на мокрото помещение. Ние ще Ви помогнем да се справите с хаоса и да откриете подходящи плочки, мебели и аксесоари.

От къде да започнете с обзавеждането за банята?

В днешно време, банята се възприема не само като функционално помещение, а като любимо място да се погрижите за себе си и да си починете. Затова на пазара можете да откриете разнообразие от продукти, различаващи се по материалите, начина на изработка и качеството си. Прибавете към тях и огромната гама от цветове, дизайни и форми.

Спокойно можем да кажем, че обзавеждането за банята е трудна задача, с която не всеки може да се справи с лекота. Проблема е, че много потребители се водят изцяло по вкусовите се предпочитания. Те често правят импулсивни покупки и залагат на първите плочки и мебели, които привличат окото им с красивия си дизайн.

Правилното обзавеждане за банята комбинира качеството с нуждите на съвременния живот. То лесно ще се адаптира към Вашето пространство и желания интериорен стил. Ето защо, този избор не бива да бъде подценяван и да се водите изцяло от най-актуалните тенденции.

Започнете от пространството, с което разполагате! Може би в момента виждате тръби и голи стени, които дори нямат замазка или старо обзавеждане, което вече не Ви харесва. За да обмислите добре възможностите си, трябва първо да визуализирате празната стая.

Това място е Вашето поле, на което можете да развиете въображението си. Вземете точните размери – широчината, дължината и височината на стените. След това определете разпределението, съобразявайки се с местоположението на тръбите. Това ще Ви даде добра основа, която ще Ви помогне да изберете плочките и вида на санитарния фаянс.

Ако не можете сами да се справите, потърсете професионалистите на Екостил Керамик. Нашите дизайнери с удоволствие ще изготвят идеен проект и ще Ви помогнат с професионалните си съвети.

Какво следва при обзавеждането за банята?

Плочките.

Време е да продължите с основите, а именно избора на плочки. Това е най-добрата настилка за всяко мокро помещение, защото е издръжлива, лесна за почистване и поддръжка. На нея трудно се създават условия за развитие на бактерии, плесени и мухъл. И най-хубавото е, че плочките са устойчиви на влага, петна и по тях трудно се появяват драскотини.

Често срещани грешки са:

 • Избирането на цената за сметка на качеството – за да избегнете тази грешка, още в началото определете своя бюджет. Така ще можете да се насочите към най-подходящия ценови клас.
 • Невъзможността да изберете доминиращ цвят – много потребители се объркват от голямото разнообразие и избират 3-4 вида плочки, от които взимат еднакво количество. Ние Ви съветваме да заложите на един водещ цвят, които да създаде добра основа, а след това да я допълните с красиви акценти.
 • Комбинацията на повече от 3 цвята, мотиви и форми – това отново създава пълен естетически хаос в банята. Следвайте правилото на 3 цвята – светъл нюанс – 70%, неутрален – 20% и контрастен за акцент – 10%

В нашия онлайн магазин можете да откриете голямо разнообразие от фаянс, гранитогрес и теракота. С нашия екип сме подбрали обзавеждането за баня на най-добрите производители в бранша, които ще Ви предложат голяма гама от дизайни, цветове и форми.

Затова Ви съветваме да се запознаете подробно с особеностите на трите вида настилки и да подберете най-подходящата за Вашия дом.

Санитарния фаянс.

Санитарният фаянс е задължителен елемент при обзавеждането за банята и включва мивката, ваната, душа, душ кабината, тоалетната чиния, бидето и др.. Когато го избирате обърнете внимание на:

 • Качеството и материалите – както вече споменахме банята е влажно помещение и честото мокрене предразполага образуването на варовик. Санитарният фаянс трябва да е направен от материали, които са устойчиви, здрави и надеждни. Отделните елементи, трябва да са лесни за почистване и поддръжка в дългосрочен план.
 • Комфорт – помислете за Вашето удобство по време на експлоатацията на помещението. Съобразете височината на душа, големината на ваната, душ кабината и тоалетната чиния с членовете на Вашето домакинство. Те трябва да са разположени, така че да осигуряват лесен достъп на възрастните и децата.
 • Свободното място – изберете продукти, които са функционални и могат да паснат на наличното пространство. Например можете да искате да имате биде, но слагането му в банята да прави помещението неудобно за преминаване. Затова направете компромис или се посъветвайте с интериорен дизайнер. Препоръчително е 1/3 от пространството да бъде свободно.

Мебелите.

Остават финалните щрихи, а именно избора на горен и долен шкаф. Можете лесно да ги подберете, ако следвате следните стъпки:

 • Разберете къде се намира Вашия водопровод. Това се прави още в етапа на планирането и проектирането. От него зависи къде ще бъде разположен долния шкаф с мивката. Важно е да изберете долен шкаф, които е достатъчно голям, за да прикрие видимите тръби.
 • Преценете какви са потенциалните пречки – винаги можете да изместите душа си малко наляво или надясно, но няма как да промените размера на помещението. Затова трябва внимателно да вземете размерите и да определите колко голям ще бъде шкафа.
 • Определете дълбочината на шкафа – разбира се, това отново е обвързано с големината на банята. Но, ако знаете какво искате да съхранявате в него ще Ви е по-лесно да се насочите към подходящ модел.
 • Изберете подходящ материал, които е водоустойчив, за да се не повреди от постоянната влага.

Това са само основните стъпки при обзавеждане за банята. Не забравяйте да подберете аксесоарите, съобразявайки се с нейния интериор.