Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Мивки за плот


Филтър
Сортиране:
Покажи:
ИЗЧЕРПАН

1 - 24 от 32 продукта (2 страници)

Мивки за плот

Днес разнообразието от мивки за баня е огромно. Преди, всички мивки са се монтирали на стена и обикновено с овален дизайн. Единствената разлика е в размера и в това дали имат една или две сапунерки. В последствие модата се изменя към мивките съчетани с мебел за баня, тъй като това носи доста ползи като например това ч е представлява доста голямо удобство да имаш място в което да съхраняваш определени пособия и препарати за банята. Особена популярност обаче добиха вариантите на мивки за монтаж върху плот. Когато избираме такъв тип умивалник  трябва да знаем няколко неща.

Първо е необходимо да се определи колко може да бъде максималния габаритен размер на плота върху който ще се постави конкретната мивка за плот. Така ще знаем колко може да бъде  и максималният размер на мивката. Необходимо е да се обърне внимание на една малка, но доста важна подробност и тя е дали на мивката ще има отвор за стояща батерия или ще се ползва висок смесител за мивка тип купа който ще се монтира на самия плот и се добавя размера на мивката в дълбочина. 

Може да се ползва и вграден смесител за мивка, което е наистина  освен едно  изключително добре издържано естетическо  решение е и най- функционалното от всички, поради факта че  създава най-голямо удобство при употреба и спестява най-много място . Освен това плотът ще бъде съвсем изчистен. Също така при монтажа трябва да се съобрази височината на самата мивка , за да се зададе правилно  на каква  височина от пода да се постави плотът. 

За мивки върху плот могат да се ползват както керамични мивки познати като порцеланови така и стъклени мивки. От скоро популярност добиват и мивките за баня от  синтетични материали, които обикновено са смола и примеси като има комбинации с камъни. Те са доста интересни като визия и дизайн, тъй като при тези материали почти няма ограничения за формоването, а освен това са изключително здрави на удар и устойчиви във времето от гледна точка на захабяване. Мивка върху плот обикновено е добре да се комбинира с хубав сифон под плота и подходящи като дизайн спирателни кранове  за гъвкавите връзки на смесителя ако ще се ползва външен такъв.