Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Плочки за баня


Филтър
Сортиране:
Покажи:

1 - 24 от 722 продукта (31 страници)

Плочки за баня

Поканете стила и качеството в банята си с плочките на Екостил Керамик.

Няма значение дали планирате да обзаведете ново жилище или да направите ремонт на старото. Ние можем да Ви помогнем да откриете най-добрите настилки за своите мокри помещения – баня, тоалетна, перално, сервизно и други.

Защо да изберете плочки за баня?

В днешно време, много бани не разполагат с прозорец или функционираща вентилационна система, която да се погрижи за събралата се влага. При рязко повишаване на температурата, се появява пара, която ако не се проветри остава по стените, пода и тавана. Допълнителен проблем се явяват и пръските от вода и сапун, които замърсяват повърхностите. Всички това създава идеална среда за развитието на мухъл и плесен.

Затова вида на настилката в помещението е много важен не само за добрата визия, но и за неговото състояние и Вашата безопасност. Плочките за баня са идеалния избор за банята. Те притежават редица предимства като:

 • Устойчивост – на вода и силно агресивни химикали, които се съдържат в повечето почистващи препарати. Повечето видове са изключително здрави и не се надраскват леко при спонтанни удари.
 • Лесни за почистване и поддръжка – достатъчно е само да забършите повърхностите, за да ги предпазите от натрупването на варовик. За разлика от стените, които са просто боядисани с подходяща боя, на плочките трудно могат да се създадат условия за развитие на бактерии.
 • Безопасни – съветваме Ви за пода да изберете плочки за баня, които не се хлъзгат и не създават условия за инциденти. Избирайки правилния вид ще си осигурите безопасност, когато пода е мокър.
 • Естетика – на пазара можете да откриете голямо разнообразие от плочки, изработени от различни материали, с разнообразни дизайни, цветове и текстури. Те ще допринесат за създаването на уютна и релаксираща атмосфера.

Какво трябва да знаете, когато избирате плочки за баня?

Понякога е трудно да си представите как ще изглежда завършена Вашата баня, когато гледате мострите на плочките, наредени в магазините. Ето, защо е важно да не правите грешката да започвате от закупуване на всичко необходимо за Вашето мокро помещение.

Нашите специалисти Ви съветват да не започвате с импулсивните покупки. Направете крачка назад и помислете внимателно за нуждите на Вашето семейство. Визуализирайте атмосферата, която искате да създадете и как искате да изглежда това специално място.

Започнете от проектирането! Погледнете към Вашето пространство и го опознайте добре! Обърнете внимание на архитектурните особености, които биха Ви затруднили – разположението на тръбите, трябва ли да се крият, има ли колони и скосове. Продължете като вземете точните мерки.

Вече имате добра основа и можете да продължите с плочките за баня. Но преди да изберете дизайна или цветовата палитра, обърнете внимание на:

 • Бюджета си – това ще Ви помогне да намерите най-добрия баланс между цената и качеството, което търсите. Освен това, ще Ви помогне да зададете параметри за цялостния проект и откриете вдъхновение, което отговаря на Вашите възможности.
 • Колко плочки ще са Ви необходими - за целта трябва да измерите височината на стените, широчината и дължината на банята. Умножете трите цифри и ще разберете от колко квадратни метра плочки се нуждаете. Съветваме Ви да вземете малко повече, за да имате резервни, ако се наложат спешни ремонти в бъдеще.
 • Вида на плочките – най-качествени са гранитогреса, фаянса и теракота. Разбира се, на пазара можете да намерите по-луксозни варианти като настилки от естествени камъни.
 • Плочките за пода – задължително изберете такива, които не се с хлъзгава повърхност, за да гарантирате своята безопасност. Опитайте се да изберете дизайн, които няма неравности и позволява на водата да се оттече правилно в канала.
 • Плочките за стените – тук не е задължително да се съобразявате с това дали повърхността е гладка или хлъзгава. Имате възможност да създадете уникална цветова комбинация или просто да заложите на класиката. Изборът е Ваш!

Какви плочки за баня ще откриете при нас?

Ние от Екостил Керамик сме си поставили за цел да Ви помогнем да преобразите Вашето пространство като Ви предложим най-качествените и стилни плочки за баня.

Гранитогрес.

Ако трябва да посочим кое керамично покритие има най-голяма здравина, то на първо място безспорно застава гранитогресът. Той се произвежда от бяла глина, фелдшпат и кварц. Това са изцяло екологично чисти материали, в които няма никакви синтетични компоненти и замърсители.

Резултатът е - твърд и устойчив краен продукт, характеризиращ се с висока степен на устойчивост и износване. Гранитогресът има и ниска порьозност, водопоглъщаемост и мразоустойчивост. По-труден е за обработка, но множеството му предимства правят този недостатък незначителен.

Този вид плочки са много по-устойчиви от фаянса и теракота. Много архитекти и дизайнери препоръчват облицоване на банята изцяло с гранитогрес. Самите производители са разработили цели серии за бани и интериори от същия материал.

Фаянс.

Това е най-крехкия от трите вида облицовъчни материали. Затова ние от Екостил Керамик НЕ Ви препоръчваме да го монтирате на пода или външни атмосферни условия.

Фаянсът се произвежда от смес от глина, пясък и минерални добавки. Получената маса се пресова и се покрива с гланцово покритие. Плочките разполагат с голяма здравина, но са подходящи за вътрешна стенна облицовка.

Разгледайте нашите гланцирани плочки за баня в преливащи и светли цветове. Те са лесни за пдодръжка и този тип шарка успешно прикриват варовиковите следи от водата.

Теракот.

Няма разлика в съставните елементи при производството на теракота и фаянс, но теракота се пече при по-високи температури. Благодарение на това, плочките са с по-голяма плътност и по-висока степен на износване на емайла от фаянса.

Друга особеност е, че теракота е по-лек от гранитогреса и лесен за рязане. Цената му също е значително по-достъпна за клиенти с ограничени бюджети.

Недостатък е, че негланцираните модели са по-неустойчиви на вода, която може да се просмуче в сърцевината и е гаранция за получаване на петна. Освен това, са по-трудни за почистване заради по-голямата порестност.

Поръчайте още сега избраните плочки за баня през нашия онлайн магазин или като се свържете с нас на телефон: +3598 899 118 32.