Сортиране:
Покажи:

Филтър

  • Цена
    лв. - лв.

Осветление за баня


Филтър
Сортиране:
Покажи:

1 - 3 от 3 продукта (1 страници)

Осветление за баня

Изборът на осветителни тела в жилището е много важно перо от цялото обзавеждане. Осветлението в мокрите помещения е и по-специфично заради влажната среда.  Важно е как ще бъдат позиционирани осветителните тела. Какво имаме предвид? – Степента на влагозащитеност ще изберете спрямо отдалечеността на осветителното тяло от източника на вода. Тази защита се обзначава с „IP” и две числа, които имат своето значение. Първото е степента на защита от проникване на прах в осветитлното тяло,а  втората, която е по-важна в случая – това е степента на влагозащитеност. Тази степен се измерва от 0 до 8, с повишаване на числото се повишава и защитата.

Местата за поставяне на осветлението в банята могат да се разделят на четири, според отдалечеността от влагата, които сега ще разгледаме. Не забравяйте, че дори противоположния край да изберете – влага ще има от парата, така че защитата е задължителна. Ето кои са важните зони:

·         най-близо до душа – в самата душ кабина или вана - за тази част препоръчания коефициент е IP 67 и ниско напрежение (съвременните LED осветителни тела са с много ниско напрежение)

·         над източника на вода – като минимум тук се приема IP 45;

·         по-отдалечени части, до които все пак има риск да достигнат водни капки – IP 44;

·         зоните, които остават сухи – можете да използвате по-ниска защита от предходната, но не и без защита.

В днешно време има достатъчно голям избор от влагозащитени тела – LED панели за вграждане, луни, спотове, аплици , дори и висящи тела тип полилей. Всичко зависи от вашата нагласа и предпочитание!