Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Теракота


Филтър
Сортиране:
Покажи:
-28%
Промо
-20%
Промо
ИЗЧЕРПАН
18.50лв. 14.80лв./кв.м.

1 - 18 от 18 продукта (1 страници)

Теракота

Предстои Ви ремонт и се колебаете дали теракот плочките са най-добрият избор? Чувствате се объркани сред множеството възможности на пазара?

Много от нашите клиенти търсят теракот в град Варна и не могат да решат дали това са подходящите плочки за техния дом. Ние от EKOSTYLE CERAMIC имаме дългогодишен опит в търговията, доставката и монтажа на различни видове настилки. Затова, за да Ви помогнем да вземете най-доброто решение, ще Ви запознаем с мнението на специалистите.

Несъмнено в град Варна можете да откриете много магазини, които ще Ви предложат разнообразие от плочки във всякакъв вид, форми, размери, цветове и материали. Тук Ви съветваме не просто да вземете първия модел, който грабне окото Ви. Обърнете внимание на повърхността, покритието, качеството, здравината и надеждността.

Какви представлява теракота?

Терминът „Terra-cotta” идва от италиански и буквално се превежда като „печена земя” или „печена пръст”. Именно земните тонове им придават естествена привлекателност и уникално излъчване.

В миналото този материал е бил използван за изработката не само на различни продукти - скулптури, кашпи и вази, но и на тухли, покриви и външни покрития. Много от тези великолепни произведения са запазени по сградите на много градове в Италия и Европа.

Теракотата е керамика, която се произвежда чрез изпичане на рафинирани глинени смеси при висока температура в пещи. Глината в естественото си състояние има груба и пореста структура с високо съдържание на железни оксиди. Това означава, че водата лесно може да проникне и причини гниене и да повреди повърхността.

По тази причина, се използва специална технология, която обработва плочките и ги уплътнява, за да ги предпази. Изпичането в пещта също намалява абсорбиращите им свойства.

Въпреки това, теракотените плочки не са подходящи за външно прилагане, защото задържат вода и при рязка смяна на температурите могат да се напукат. Ние Ви препоръчваме да ги използвате като подова настилка в хола, кухнята и банята, но не и за коридори и помещения с голямо натоварване.

Какви видове теракот в град Варна има?

В зависимост от технологията на производство, използвания материал и завършека, има няколко вида теракотени плочки. Те могат да бъдат разделени според своята плътност на такива с:

 • Ниска плътност – несъмнено това е по-достъпният вид.  Недостатък е, че самият материал е по-порест и податлив на проникване на вода. Не е препоръчително да се използва във влажни зони и стаи, където може да се образуват петна.
 • Висока плътност – съответно този вид притежава по-голяма устойчивост. Той се препоръчва от специалистите не само за влажни зони като бани, тоалетни, мокри и сервизни помещения, а и помещения с голяма интензивност на използване - например кухни.

Според текстурата си, плочките може да бъдат:

 • Гланцирани – покриват се с повърхностен глазурен слой след изработката и след това плочките отново се изпичат. Това им придава по-голяма гладкост. Този процес създава допълнителна водоустойчивост и ги предпазва от петна.
 • Матирани – изглеждат по-„приглушени” и нямат блясъка на гланцираното покритие.

Какви са предимствата на теракот плочките?

Отдавна отминаха дните, когато този вид подова настилка се предлагаше само в червено и земни тонове. Днес на пазара ще откриете модели, които варират от класически до по-нестандартни цветове и мотиви, имитират различни текстури и шарки.

И все пак, колкото и красива визия да имат, Вашият дом се нуждае от издръжливи плочки. Тук теракотът може да отговори на това условие. Той се отличава със своята дълготрайност и издръжливост, която се дължи на специалната технология на производство.

Плочките са здрави и твърди и са на практика почти вечни, ако се поддържат правилно. Обърнете внимание, че е важно да подберете правилно вида на подовата настилка ,според интензивността на ползване на помещението. Недостатък на теракота е, че често не може да устои на силни инцидентни удари.

Друго предимство е, че се поддържа лесно и не се нуждаете от специализирани почистващи препарати, които да щадят повърхността му. Може да използвате различни видове меки стирки, кърпи и препарати. За разлика от други настилки, той няма да се повреди, дори от агресивните агенти в почистващите продукти.

И не на последно място – теракотените плочки са достъпно решение, което може да отговори на всеки бюджет. В зависимост от нуждите Ви можете да изберете както по-евтини варианти, така и луксозни решения с високо качество. Разбира се, има и среден ценови клас, който комбинира добрата цена с качеството.

Как да изберете теракот в град Варна?

Сигурни сме, че докато сте търсили теракот в град Варна, поне веднъж сте попадали на сайт, който предоставя противоречива информация. Истината е, че много търговци не са запознати добре с продуктите, които предлагат. Това може да бъде видяно не само в тяхното онлайн представяне, но и на място в магазините им.

Ние от EKOSTYLE CERAMIC държим не само да Ви помогнем, а да и Ви предоставим практично и стилно решение за Вашия дом или бизнес.

Затова при избора на теракот в град Варна, Ви съветваме да:

 • Не избирате цената за сметка на качеството. Да, често сме се срещали с хора, които търсят бързи и изгодни решения, но не мислят в дългосрочен план. Избирайки плочки от нисък клас е по-вероятно да похарчите повече за поддръжка, подмяна и ремонти.
 • Не се водите изцяло от дизайна. Изберете плочки, които имат нужните качества, за да отговорят на стаята, в която ще бъдат поставени. Например кухнята е зона, където често се разлива. Там се нуждаете от плочки, които са издръжливи,  не се плъзгат и са лесни за почистване.
 • Обърнете внимание на размера на плочките! Както знаете, на пазара ще откриете продукти с различни размери и спецификации. Важно е да сте запознати с размерите на помещението и да прецените как избраните плочки ще паснат на пода.

Това са само част от най-често срещаните грешки, когато потребителите избират теракот в град Варна. Като специалисти с дългогодишен опит, ние Ви съветваме да потърсите консултация от специалист!

Какво Ви предлагаме?

В тази категория можете да разгледате нашата широка гама от теракот в град Варна. Специално за Вас сме избрали продукти от най-добрите производители в бранша.

Поръчайте избраните продукти през нашия сайт или като се свържете с нашите консултанти на телефон: +359 885250403.