Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
  0
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Гранитогрес


Филтър
Сортиране:
Покажи:

1 - 24 от 441 продукта (19 страници)

Гранитогрес

Гранитогреса се произвежда  от екологично чисти материали - в състава му няма никакви синтетични компоненти и замърсители. Изработен е от пресоване на различни видове каолинова глина и гранитни частици. Когато керамичната смес се пече на  сравнително висока температура в пещ, и преминава през технологична обработка, се получава т.нар. гранитогрес. Гранитогресът е подходящ за направата на гранитогресни плочки  и може да бъде полиран, натурален, полуполиран, и създаден да наподобява най-различни повърхности.

Поради изпичането на висока температура и преминаването през технологично подобрение, гранитогресът е тежък материал, малко порьозен, малко водопропусклив, по-труден за обработка и по-скъп другите видове плочи. Визуално е изключително красив и разнообразен според решенията на различните производители.

                -Това е материал, доказал своята издръжливост и трайност. Той издържа както на резки температурни промени, така и на много голямо натоварване при преминаване на много хора и дори превозни средства.

-Тъй като в гранитогресните плочки няма пори, абсорбирането на вода е сведено до минимум. Това го прави подходящ за бани, където влагата се отделя непрекъснато.

-Благодарение на здравината си гранитогресът може да се използва и за външни настилки и облицовки. Използван в екстериора той запазва вида и качеството на покритието. Може да се използва в среди с температура в диапазона между -50 и +50 градуса.