Сортиране:
Покажи:

Филтър

 • Вид
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Производители
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Повърхност
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.

Душ системи


Филтър
Сортиране:
Покажи:

1 - 24 от 331 продукта (14 страници)

Душ системи

Душът - това е устройство, което позволява на човек да се измие с помощта на струя вода. Той ни помага да се отпуснем след изморителен ден. Обикновено душът е комплект от няколко части: тръбното окачване, накрайник, който разпръсква водата ( кръгъл или квадратен) и смесител. Той може да бъде част от вана, от душ-кабина, хидромасажен панел или самостоятелен.  Най-разпространеният вид и най-обикновен е душ е тип „слушалка“. Предлагат се в голям ценови диапазон и голямо разнообразие от модели. Най-общо душовете са два вида. Единият вид е подвижен душ, който може да се закачи на фиксатор с шарнирна сглобка, прикрепен към стената. Той позволява да се променя наклона на „слушалката“ в зависимост от височината на къпещия се. Другият вид е подвижен душ, който се закрепя към монтирана на стената щанга. Душът се закрепя за щангата посредством фиксатор, също със шарнирна сглобка и освен наклона на „слушалката“ позволява промяна и на височината, от която да пада водата. Основната и най-главна част от душовият комплект е душовият накрайник - така наречената „слушалка“. От качеството и удобството на „слушалката“ зависи качеството на водните процедури. Тя може да бъде направена от метал или пластмаса с няколко слоя хромирано покритие. Удобно и приятно е да се взема душ, ако „слушалката“ е снабдена със специални масажни накрайници. По този начин вземането на душ може да се превърне в още по-приятно и здравословно изживяване. Някои модели душ-слушалки от по-висок клас имат вградени такива функции като регулатор за икономия на водата, превключвател за различните режими на водната струя и дори осветление, което се променя в зависимост от температурата на водата.     


    Другата немаловажна част от душовият комплект, е маркучът. Той е направен от топлоустойчива гума, с метален кожух, който предпазва от протриване и разкъсване. Това е най-разпространеният вариант при производство на маркучи за душ. Другата възможност е пластмасов маркуч, направен от излята, гъвкава и топлоустойчива пластмаса. Този вид маркучи се смятат за по-издържливи, тъй като в пластмасата е вградена метална конструкция, благодарение на която маркучът не може силно да се сгъне и да се пречупи. Най-добрата възможност за маркуч на душ е да е направен от гума с пластмасово покритие. Този тип маркуч не само е най-издръжлив, но е способен и да издържи на температура до 80 градуса. Този тип маркучи могат да имат и защита от пресукване, с което допълнително се увеличава срокът на употреба на душа.


    Както вече споменахме душ-слушалката има възможност да се закача на стената и да служи като стационарен душ. За целта е необходим фиксатор. В душовият комплект може да има само фиксатор, който се монтира над ваната, в душ-кабината или да служи за окачване на самостоятелен душ. Той обикновено е в същия цвят като накрайника на душа и добре се съчетава с всички детайли от комплекта. Фиксаторът обаче може и да е част от щанга. Това е тръба, която се закрепя на стената на удобно място и самият фиксатор се движи по нея, с което се улеснява къпането на хора с различен ръст. Тя е изпълнена в същия цвят като останалите детайли от комплекта и обикновено е метална или пластмасова. Удобството на щангата е, че освен като подвижен душ, душ-слушалката може да се използва и като стационарен. Дължината на щангата обикновено е с размери от 60 до 100 см. Колкото по-дълга е щангата, толкова е по-удобна, тъй като може по-прецизно да се нагласи височината на душ-слушалката. Например, ако използвате душ- слушалка в душ-кабина, то по-дългата щанга може да ви позволи да ползвате душа освен по обичайният начин, още и в седнало положение.

Що се отнася до външният вид и дизайн на душа, то днешният асортимент може да задоволи и най-невероятните изисквания на клиента, затова тук ограничения няма. Всеки може да избере душ според своите нужди, съобразявайки се с останалият интериор в банята и своите финансови възможности. Повечето производители предлагат серия от продукти, които са с еднакво дизайнерско решение, например към смесители от един стил се предлагат комплект за душ, решен във същият стил.

Тъй като подвижният душ е оборудване с повишена интензивност на експлоатация, препоръчително е да не икономисвате при избора му.